Gezondheid

Vitaelife Pharma Omega 3 – hoeveel het kost en of het waard om te kopen

Mode voor een gezonde levensstijl is erg goed, maar niet al te ijverig. Bijvoorbeeld, die naar de apotheek met vitaminen. Vooral vaak in de laatste jaren genoemd de zogenaamde omega-3, -6, -9. Als ze zo noodzakelijk voor ons lichaam, zoals omega-3? Wat is het nuttig om vetzuren te nemen en aan wie?

Wat is onverzadigd vetzuur?

We weten allemaal dat voedsel bevat drie grote categorieën van voedingsstoffen: eiwitten, vetten en koolhydraten. Maar niet iedereen weet wat ze zijn nuttig of schadelijk zijn. Eiwitten en koolhydraten zijn de bouwstenen van de meeste cellen in ons lichaam die hen vitaal maakt. Maar de vetten die we waarnemen als iets volstrekt overbodig en zelfs schadelijk (obesitas, atherosclerose etc.). voor gezondheid en schoonheid. Maar waarom wij dan artsen raden dergelijke drugs zoals visolie of omega-3? Hun prijs is laag, en we vaak negeren.

In de eerste plaats, omdat het vet is de energie reserve van ons lichaam. Hun aantal in het dieet van een gezonde persoon moet niet minder dan 40% bedragen. En bovendien zijn ze het voedingsmedium voor de cellen te synthetiseren veel van de verbindingen die nodig zijn voor normale werking van alle organen en systemen.

Maar het effect ervan op het lichaam vetten zijn zeer verschillend. Een overvloed aan verzadigde vetzuren in levensmiddelen van dierlijke oorsprong, leidt tot hart- en vaatziekten en obesitas, en het ontbreken van hen -. Te droog haar en de huid, lethargie en General prikkelbaarheid, depressie

Meervoudig onverzadigde vetzuren zoals omega-3, omega-6 en -9, zijn onmisbaar voor de gezondheid. Ze zijn betrokken bij de meeste chemische processen in het lichaam. Maar de meest waardevolle en meest ontbreekt, worden beschouwd als omega-3. wat is goed om te eten -. ze het beste zwangere vrouwen en jonge moeders weten

Wat zijn de voordelen van omega-3?

Meervoudig onverzadigde vetzuren omega-3 grootste invloed op de prestaties van dergelijke functies en systemen van het lichaam:

 • cardio-vasculaire systeem. Een voldoende hoeveelheid van deze stof waarborgt normale niveaus van cholesterol in het bloed, dat is, verlaagt het niveau van “slechte”, die is afgezet op de wanden van bloedvaten. Ook het gebruik van omega-3 in de behandeling van cardiale problemen vermindert het risico op bloedstolsels en maakt bloedvaten sterk en elastisch.
 • musculoskeletale systeem. Onverzadigde vetzuren omega-3, omega-6 bij aan een betere opname van calcium zodoende de botsterkte beschermt tegen osteoporose. Omega-3 beschermt ook de gewrichten, waardoor ze meer wendbaar, dat wil zeggen, voorkomt artritis en zijn varianten.
 • zenuwstelsel. Bij langdurige tekort aan omega-3 in de menselijke voeding slechtzienden de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen dat de ontwikkeling van ziekten zoals chronische vermoeidheid, depressie, schizofrenie, bipolaire stoornis en enkele anderen provoceert.
 • de huid, haar, nagels weerspiegelt eerst een gebrek aan omega-3. Wat is nuttig om deze vitamine in de capsule in te nemen? Zo kunt u het snelst naar externe effecten:. Hair stratify, worden glad en glanzend, op het eerste gezicht puistjes verdwijnen en de nagels zijn sterk en soepel
 • Veel oncologen zeggen dat het gebrek aan omega-3 borstkanker, montage en dikke darm kan veroorzaken.

Omega-3 voor zwangere vrouwen en kinderen

Het meest essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Tijdens de zwangerschap zij actief betrokken zijn bij de vorming van de hersenen en het perifere zenuwstelsel van de baby, zodat het vrouwelijk lichaam elke dag geeft het kind ongeveer 2 gram omega-3. Capsules natuurlijke visolie of gesynthetiseerd door het zuur in dit geval zeer efficiënt zal zijn, teneinde de benodigde hoeveelheid vitamines uit de voeding is problematisch, vooral bij toxicose.

Als u geen zorgen voor een zwangere vrouw met een normale omega-3, kunnen een risico van een te late toxicose, vroeggeboorte, en depressie.

Tekenen van tekort aan vetzuren omega-3

De meest voor de hand liggende teken van een tekort van meervoudig onverzadigde vetzuren omega-3 is de verslechtering van de huid haren en nagels. Het haar dof en droog met gespleten punten en roos. Acne, huiduitslag en schilferende op de huid kan ook praten over het gebrek aan dit zuur in het lichaam. De nagels beginnen te stratificeren en af ​​te breken, dof en ruw.

Andere symptomen zijn depressie, constipatie, pijn in de gewrichten, hoge bloeddruk.

Het dagtarief

Bij het bepalen van de dagelijkse inkomsten van omega-3 (capsules het zal zijn, of consumptie van voedingsmiddelen – het maakt niet uit) je moet niet vergeten dat het lichaam, deze zuren zijn niet gesynthetiseerd, respectievelijk, moeten we de gehele voorraad te verkrijgen vanaf de buitenkant . Iedere dag een gezond persoon zou moeten krijgen 1 tot 2,5 gram van meervoudig onverzadigde vetzuren omega-3 en 4-8 gram omega-6.

zwangerschap en borstvoeding het kind de eis van een vrouw voor omega 3 stijgt tot 4-5 gram per dag. Bovendien is de aanbevolen dosering van geneesmiddelen op basis van omega-3 (gebruiksaanwijzing die noodzakelijkerwijs moet worden onderzocht) toeneemt in de volgende gevallen:

 • in het koude seizoen;
 • in hart- en vaatziekten (hypertensie, atherosclerose);
 • wanneer psychologische depressie, depressie;
 • in de behandeling van kanker.

In de zomer en lage bloeddruk wordt geadviseerd om voedingsmiddelen die omega-3 bevatten te beperken.

Voedingsmiddelen met een hoog omega-3

Er zijn drie belangrijke categorieën van produkten waarvan de maximale hoeveelheid polyonverzadigde vetzuren bevat. Deze plantaardige olie, vis en noten. Natuurlijk, omega-3 en andere voedingsmiddelen, maar in veel kleinere hoeveelheden. Meer informatie over het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren omega-3 per 100 gram voedsel beschikbaar om ons te vertellen de tafel.

Fish жир99Семена льна18Печень трески15Рапсовое масло10,5Оливковое масло9Грецкие орехи7Скумбрия5Тунец, сельдь3Форель, лосось2,5Палтус1,8Соя1,5

Zeer veel het gehalte aan minerale voedingsstoffen in de verschillende producten afhankelijk van de methode van de teelt, de bereiding en consumptie. Bijvoorbeeld, met augurken of gerookte vis haar hele aanbod van omega-3 is verloren, maar het behoud in de olie houdt de vetzuren.

Het is daarom belangrijk om niet alleen het dieet te volgen, maar ook met de juiste koken.

Omega-3 gebruiksaanwijzing

Als je besluit om het tekort aan vetzuren in het lichaam door middel van farmaceutische geneesmiddelen te vullen, is het best om uw arts te raadplegen en lees de instructies om de aanbevolen remedie.

De standaardwerkwijze voor het gebruik van producten met omega-3 (de prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de grondstoffen en wordt gezegd dat vanaf 120 … per pack), stelt twee manieren -. Preventie en behandeling

Als u het gebrek aan deze vetzuren die in het lichaam het geneesmiddel moet worden genomen dagelijks 2-3 capsules na de maaltijd voor een maand. aanbeveling van de arts kan verschillen van die in de gebruiker doses afhankelijk van de conditie van de patiënt beschreven.

Om aan al uw familie voorkomen kan nemen in het koude seizoen voorbereiding met omega-3, wat handig is voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen neem 1 capsule per dag gedurende drie maanden. Om kinderen moet de dosering een kinderarts te wijzen.

Contra

Met de nodige voorzichtigheid en onder medisch toezicht moet je drugs met omega-3 te nemen voor mensen met aandoeningen van de nieren, lever en maag, en ook op oudere leeftijd.

Niet aanbevolen deze drugs:

 • Als u allergisch bent voor visolie zijn;
 • wanneer nierfalen en stenen in de gal of urineblaas;
 • tijdens actieve TB;
 • bij aandoeningen van de schildklier.

Hoe goed vetzuur gebruiken?

van Course, een maximum van nuttige stoffen en vitaminen in verse voedingsmiddelen of onderworpen aan minimale verwerking. Hetzelfde moet gelden voor producten met een hoog gehalte aan omega-3, wat handig is om de volgende regels in acht nemen:

 • Plantaardige olie te gebruiken in salades, wanneer frituren een groot deel van de vetzuren worden vernietigd. By the way, houden olie uit de buurt van de zon – in flessen van donker glas
 • .

 • Lijnzaad zijn ook best rauw toegevoegd aan salades of als kruiden in bereide gerechten.
 • De vis die u wilt rauwe om te kiezen, niet bevroren.
 • Het eten van 5-10 pitten van walnoten, je zal zorgen voor de dagelijkse behoefte aan omega-3.

Vergeet niet dat een hoge kwaliteit en gezonde voeding is in staat om ons te ontmoeten in meervoudig onverzadigde vetzuren. Als dit goed ontworpen dieet van eventuele aanvullende medicijnen die u nodig hebt.

Stijn Hassan

Stijn Hassan is een 36-jarige personal trainer die houdt van volwassen kleurboeken, televisie kijken en voetbal. Hij is vermakelijk en vriendelijk, maar kan ook erg slecht en een beetje saai zijn.

Hij is een Nederlander Christen. Hij heeft een diploma in de sportwetenschappen.

Fysiek is Jerome in vrij goede vorm. Hij is van gemiddelde hoogte met walnoothuid, grijs haar en bruine ogen.

Hij groeide op in een middenklassebuurt. Zijn ouders scheidden toen hij klein was, maar bleven vrienden en zorgden voor een gelukkig, stabiel huis.

Hij is momenteel getrouwd met Margie Patsy Thomas. Margie is 4 jaar ouder dan hij en werkt als kunstenaar.

Jerome heeft vier kinderen met twee verschillende partners: vrouw Margie en ex-vriendin Michaela: Alanna 4 jaar, Teddy op de leeftijd van 5, Gertrude op de leeftijd van 7 en Ashleigh op de leeftijd van 18.

De beste vriend van Jerome is een personal trainer genaamd Wesley Gray. Ze kunnen het meestal goed vinden. Hij hangt ook rond met een personal trainer genaamd Caroline Palmer. Ze genieten samen van tiddlywinks.

Dit vind je misschien ook leuk...